Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jobb ger färre jobb

Annons

Fundia Special Bar i Smedjebacken har beslutat att från årsskiftet 2004-2005 själv sköta växlingen av järnvägsvagnar inne på industriområdet.

Tanken är att de som i dag har jobb med olika transporter dessutom ska sköta växlingen av järnvägsvagnar. För att klara detta ska åtta personer anställas och den befintliga personalen utbildas att köra lok.

I förlängningen är det tänkt att alla anställda ska varva olika arbetsuppgifter, köra lok, lastmaskin, truck och travers.

För ändamålet har Fundia köpt ett par lok och dessutom sökt personal till jobben.

Fram till nu är det Green Cargo som skött växlingen av vagnar inne på Fundias område och de har dessutom svarat för rangeringen på bangården i Smedjebacken.

Totalt är det 17 personer anställda av Green Cargo i Smedjebacken.

Men ingen av dessa har blivit erbjudna att flytta till Fundia, däremot är det flera som på egen hand har sökt de jobb Fundia planerar att utöka med. Ingen av dem har dock fått något besked.

Green Cargos ledning har försökt få några besked av Fundia även de, men det har till dags datum inte kommit något. Det handlar bland annat om Fundia även ska sköta rangeringen på bangården i Smedjebacken.

- Jag tog mer eller mindre för givet att Fundia skulle ta över delar av vår personal, men nu verkar det inte bli så, säger Rolf Eklund, regionchef på Green Cargo.

Han har heller inte fått något besked om Fundia även ska sköta jobbet på bangården.

- Det behövs en handfull växlare för det och vi har talat om för Fundia vad vi ska ha för att göra jobbet, men något svar har vi inte fått, men vi hoppas att de köper tjänsten av oss, säger Rolf Eklund.

Blir det så att Fundia inte tar över några av de anställda och beslutar sig för att sköta det hela själva, ser inte Rolf Eklund någon möjlighet för Green Cargo att ha någon verksamhet kvar i Smedjebacken.

- Några av de anställda kan vi erbjuda jobb i bland annat Hallsberg och Borlänge, men det kommer med största säkerhet att bli frågan om uppsägningar.

Som han ser det är det stor risk för att samtliga 17 jobb i Smedjebacken försvinner.

De övrigas uppdrag som sköts från Smedjebacken, bland annat i Hagge, Ludvika och gasoltransporter, kommer troligen att skötas från Borlänge.

Tidningen har sökt Petri Palmi, ansvarig på Fundia, för en kommentar men inte lyckats nå honom.

SVEN THOMSEN

Mer läsning

Annons