Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jérnet vann delseger

Annons

Kammarrätten i Sundsvall har beslutat om inhibition av socialnämndens beslut att återkalla tillståndet att servera alkoholdrycker. Länsrätten ska nu pröva om restaurangen ska få tillbaka serveringstillståndet.

Trots delsegern var Patrick Lund, inte alltför uppåt igår. De tre torrlagda veckorna har åsamkat honom "enorm skada", som det tar tid att reparera.

- Jag har förlorat 300 000-400 000 kronor under de senaste veckorna. Innan dess var det här enda restaurangbolaget i Mora som gick med vinst. Nu tar det ett och ett halvt år att ta tillbaka vad vi förlorat, tror Lund.

Patrick Lund tycker att det är "tragiskt att det ska gå så här långt hela tiden".

- Det känns som en dålig skiva som hackar och upprepar sig och att det kommer att vara så här så länge som det finns människor som tycker och tänker saker om mig som person.

Det senaste fallet av återkallat serveringstillstånd har inte handlagts av den tjänsteman vid socialförvaltningen i Mora, som i vanliga fall sköter sådant, utan av en inhyrd konsult från Örebro.

- Det är beklämmande om kommunen måste hyra in en konsult för att kunna sköta sina arbetsuppgifter, om den kompetensen inte finns inom kommunen, säger Patrick Lund.

Kammarrätten har alltså beslutat om inhibition, vilket betyder att det är fritt fram för Jérnet att servera alkoholhaltiga drycker igen, i avvaktan på länsrättens slutgiltiga beslut om serveringstillstånd.

"Det har inte framkommit att de brister och anmärkningar som huvudsakligen anförts av socialnämnden även numera skulle föreligga i bolagets restaurangverksamhet. Det kan slutligen anses vara av stor betydelse för bolaget att verkställigheten av återkallelsebeslutet skjuts upp i avvaktan på den slutliga prövningen. I nuvarande utredningsläge finner kammarrätten sammantaget omständigheterna sådana att det föreligger skäl att meddela beslut om inhibition av socialnämndens beslut i avvaktan på att länsrätten prövar målet slutligt. Överklagandet skall därför bifallas", skriver kammarrätten i sitt beslut.

BERIT OLARS

Mer läsning

Annons