Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jérnet uppe i kammarrätten

Annons

För drygt en vecka sedan beslutade länsrätten att inte medge inhibition av socialnämndens beslut om återkallande av restaurang Jérnet bar & matsals tillstånd att servera alkoholdrycker. Ärendet överklagades till kammarrätten och föredrogs inför denna under måndagen.

I sina skäl till återkallandet av serveringstillståndet pekade socialnämnden på att bolaget saknade kassabokföring, att lagad mat inte alltid tillhandahållits samt att rabatter i prissättningen på spritdrycker förekommit.

Utöver presenterat material till länsrätten har Jérnet i sitt besvär till kammarrätten hänvisat till ett yttrande från Mora revisionbyrå, som anlitats till Jérnets bokföring.

Enligt revisionbyråns yttrande har Jérnet en fungerande kassabokföring och av redovisade kassarutiner har det varit lätt följa redovisningen.

Det framhålls dessutom att bolaget följt de krav på kassaregister som finns föreskrivna enligt lag sedan den 1 juli 2003. I besväret till kammarrätten poängteras att det före detta datum inte fanns dessa krav på kassaregister enligt alkohollagen.

Dessutom påpekas i besväret att Jérnet haft tillgång till lagad mat på sen kvällstid vid flera inspektioner, men att det inte förekom vid kontrollen den 19 juli förra året, var en olycklig miss i planeringen.

Skattunge handel blev årets kooperativ

u Kooperativ utveckling i Dalarna har utsett Skattunge handel till årets kooperativ. Den ekonomiska föreningen kan, förutom äran, kvittera ut 2 500 kronor vid dagens årsmöte i Falun.

Skattunge handel ägs av ett antal bybor i främst Skattungbyn och har funnits under elva år.

För att hålla nere kostnaderna och stärka likviditeten gör medlemmarna frivilliga insatser och betalar även varor i förskott. Vilket Kooperativ utveckling finner innovativt och väl värt att uppmärksamma.

Erfarenheterna från Skattungbyn har även spritts till andra kooperativ i länet.

HANS OLANDER

Mer läsning

Annons