Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jernet blir av med serveringstillståndet

Annons

Vice kommunalrådet Berndt Martinsson informerade om beslutet efter social utskottets beredning. Restaurangens juridiska ombud, advokat Fredrik Sandberg överklagade omgående återkallandet till länsrätten med begäran om inhibition, vilket innebär att socialutskottets beslut indraget serveringstillstånd upphävs tills länsrätten gått igenom ärendet.

Redan den 31 januari förra året fick näringsstället en varning av socialnämnden utifrån utskänkningen, sedan polisen rapporterat om olovlig alkoholservering efter serveringstidens slut vid fyra tillfällen.

Socialnämnden bedömde vid det tillfället att det räckte med en varning då näringstället avsåg att vidta åtgärder för att förhindra en upprepning.

Hösten 2001 inkom ett anonymt tips till polisen om att det såldes och användes narkotika på näringsstället. Under det följande halvåret genomförde socialtjänsten, polismyndigheten samt miljö och hälsoskyddsmyndigheter, både var för sig och gemensamt, besök på restaurangen.

Bland de missförhållanden myndigheterna noterade, som strider mot alkohollagen var: 1. Servering av alkohol till minderåriga. 2. Fortsatt servering av alkohol till redan kraftigt berusade personer, 3. Narkotika försäljning och missbruk. Bland annat intogs fem personer i åldern 20-25 år för drogtest hos polisen den 13 oktober 2001. Samtliga var mer eller mindre påverkade av amfetamin, ectasy, cannabis och kodein. 4. Ordningsproblem har förekommit med obehöriga i köket och i lokalen efter stängning. 5. Lagad mat har inte funnits att tillgå under hela serveringstiden samt att miljö och hälsoskyddsnämnd riktat anmärkningar om förhållanden i köket.

Näringsställets ägare Patrick Lund vill inte kommentera ärendet. Juridiska ombudet Fredrik Sandberg konstaterar att näringsstället inte är överens med de presenterade uppgifterna i utredningen.

- Vi har skickat in en överklagan till länsrätten med begäran om att återkallandet av serveringstillståndet upphävs fram till dess att länsrätten tagit beslut i ärendet.

HANS OLANDER

Mer läsning

Annons