Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jennye från Malung vann folkracetävling

Annons

Det var ett nytt sätt att tävla över två dagar i stället för en som tidigare och det kom mycket folk för att titta på tävlingarna. Under lördagen var det upp mot ett par hundra betalande och på söndagen räknade arrangörerna in cirka fyrahundra åskådare så under de två dagarna hade man en publik på dryga femhundra personer, vilket man är mycket nöjda med.

Det blev en hel del framgångar för hemmaåkare. Jennye Persson från Malung vann damklassen efter imponerande körningar under bägge dagarna. I juniorklassen blev det Andreas Levin från Lima som segrade och här ger vi ett extra plus till unge Stefan Olsson, Lima, som i sin första tävling åkte in på en tredje plats i finalen. Verkligen en bra start på sin karriär som folkraceförare.

I seniorklassen segrade Magnus Eriksson från Vansbro och här noterar vi att Emil Bengtsson från Malung klarade en fin sjätte plats.

Det var mycket fina förutsättningar som tävlingarna genomfördes under även om det i en av kurvorna blev ett hål uppåkt där någon vinterfiskare tidigare hade borrat hål. Det gjorde att man på söndagen fick dra om banan en aning.

- Jag är mycket nöjd med helgens tävlingar. Det har gått över förväntan, sade den glada segrarinnan i damklassen, Jennye Persson, som visade många av "gubbarna" hur man ska köra folkrace.

Här de bästa resultaten: A-finalen herrar: 1) Magnus Eriksson, Vansbro, 2) Niklas Ledin, Kopparberg, 3) Andreas Wallborg, Östernärke, 4) Gunnar Helghe, Säter, 5) Andreas Dahlberg, Mora, 6) Emil Bengtsson, Malung.

Juniorer A-final: 1) Andreas Levin, Lima, 2) Jens Helleberg, Mora, 3) Stefan Olsson, Lima, 4) Micke Hedberg, Grangärde, 5) Mattias Ledin, Kopparberg.

Damer: 1) Jennye Persson, Malung, 2) Therese Eriksson, Kopparberg, 3) Sven Thång, Lima, 4) Bengt Albertsson, Malung.

Premiären med en tvådagarstävling blev mycket uppskattad och lyckad både för tävlande, arrangörer och publik och det innebär att också nästa vinter kommer Malungs MK att arrangera en ny tvådagarstävling efter samma recept.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons