Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jell vidare i BT:s talangtävling

Annons

- Det känns jättebra, vi är lite överraskade men hade givetvis hoppats på en chans, säger Johan Nordin i Jell.

Trots regnet var det hela tiden en trogen åskådarskara som lyssnade till vad som bjöds.

Först ut var Disharmony från Falun med sin hårdrock. Lite balladaktigt blev det så när Robin Nordström ställde sig på scenen och lät lite som Freddie Mercury eller Thomas Ledin.

Trea ut var så de slutliga vinnarna, Jell. Här märktes det att de spelade på hemmaplan, de fick en del uppskattande applåder.

Christine och Maja spelade lite visor och lite musical och näst sist ut var trubaduren Magdalena Sjöqvist. Sist ut var gruppen Moved som spelade eget rockmaterial.

Publiken fick vara med och rösta på sin favorit, Publikrösten var värd 12-10-8 poäng liksom röst-erna från var och en av de fem jurymedlemmarna, Peter Karlsson, Fredrik Aspelin, Pierre Swärd, Jesper Heed och Åsa Kers.

När alla röster hade räknats stod alltså Jell som vinnare med 56 poäng, tvåa kom Magdalena Sjöqvist med 50 och trea Robin Nordström som fick 36 poäng.

- Trots vädret så fick vi in 144 publikröster, det var positivt. Men visst var det knivigt för oss i juryn att kunna enas, säger Åsa Kers.

Jell går nu vidare till finalen som avgörs under Peace & Love den 9 juli. Men innan dess väntar två nya uttagningar, den 18 juni och 2 juli.

- Vinnarna får som pris en riktig studioinspelning och sedan får vi väl se hur det kan utveckla sig, säger Åsa Kers.

Hur som helst så verkade en del av de framträdande kandidat-erna redan ha nått sin publik. Det kom erbjudanden om att upp-träda.

- Ja, en av kandidaterna fick faktiskt ett anbud till en privat spelning. Det vittnar om att den här Talangjakten kommit för att stanna, hoppas Åsa Kers.

JAN KORSGREN

Mer läsning

Annons