Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jazzpärlor med jubilerande bebopgrupp

Annons

Det var 1974 som medlemmarna för första gången spelade och det var för andra gången som de gästade Borlänge Jazzklubb på Bolanche.

Det musikaliska hjärtat har under alla år klappat för Bebop-stilen. Falu Jazzensemble är en grupp som i mångt och mycket inspirerats av Charlie Parker.

- Vi spelar både standards och egna kompositioner. Spelar man eget material har publiken inget att jämföra med, säger trummisen Kjell Hägglund och skrattar.

Förutom Borlängebon Kjell Hägg- lund består gruppen av idel Falumusiker. Jan Ove Lindholm spelar altsax och är den som skriver gruppens låtar. Björn Askerlund trumpet, Reidar Knudsen piano, Rolf Edström gitarr och Åke Gullberg bas, alla musikanter välkända inom jazzkretsar.

- Vi tyckte att det var läge att samlas igen, säger Kjell Hägglund innan konserten.

Han ser improvisationen som en nyckel till att han själv fortsatt spela i över 50 år.

- Det är stundens ingivelse, rätt var det är så sitter allt där. Det är det som gör det roligt att spela. Det blir aldrig slentrian.

En liten men entusiastisk publik, hälften mot det snitt på 80 personer som är brukligt under måndagskvällarna såg konserten.

Jazzklubben i Borlänge till- ägnades den egna låten Borta bra men hemma bäst, kanske med ett stänk av lokalpatriotism från Falugruppen.

CARL-MAGNUS FAGERHOLM

Mer läsning

Annons