Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jazzen och operan (k)rockar fett i Ludvika

Annons

Operaensemblen från Prag spelar Rossinis välbekanta "Barberaren i Sevilla" på Aveny i arrangemang av Rolf Inghamn, som kommer på ett av sina många gästspel i Ludvika.

Tidigare har han skämt bort oss med wienska operettkavalkader och annat läckert för såväl öga som öra och bland de gamla bekanta som stiger in på Avenys scen på tisdag kväll hör Vojtech Filip, en välsjungande damernas favorit. Förutom solisterna medverkar en kammarorkester på 28 man under ledning av Michael Keprt från Statsoperan i Prag.

Totalt består ensemblen av 40 personer.

Hos Ludvika Jazzklubb blir det andra takter samma kväll och ett lika intressant gästspel.

Kvällen gäst är nämligen en av den svenska rockmusikens verkliga legender, Boris Lindqvist.

"Rock-Boris" var en av de många "Rockkungar" som hade omslaget abonnerat hos gamla Bild-Journalen i slutet av 50-talet, men han hade större musikalisk bredd än så.

Bland annat gjorde han inspelningar med Staffan Abeleen, Göran Pettersson, Rune Carlsson, Björn Netz och Lars Färnlöf. Den förstnämnde stod som kapellmästare för en nära nog klassisk svensk jazzskiva 1961 innehållande, bland annat, Oscar Brown Jr:s "Work song" och Ray Charles "Tell the world about you" (Sonet).

Ray Charles tillhör fortfarande husgudarna, det kunde P4-lyssnarna konstatera för ett par veckor sedan när Boris och hans grupp bjöd på en livekonsert av hög klass.

Det blir nog fullt på Grand och arrangörerna hoppas givetvis nå en ny jazzpublik när man bokat in en jazzsjungande rocklegend.

BERTIL DANIELSSON

Mer läsning

Annons