Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Jättesug efter ett äventyrsbad

Annons

Det säger Monika Stenberg och Rasmus Liljegren som arbetar som badmästare i Maserhallens simhall och som nu ska byta arbetsgivare.

I dag arbetar elva personer i simhallen i Maserhallen och med något enstaka undantag kommer samtliga att följa med över till Serco när de tar över driften av anläggningen i och med invigningen av det nya äventyrs- och upplevelsebadet hösten 2004.

För badmästarna Monica Stenberg och Rasmus Liljegren känns steget över till den privata sektorn inte särskilt svårt att ta.

- Nej, Serco vekar vara en bra arbetsgivare. De driver ju simhallar på andra håll i Sverige och såvitt vi vet fungerar det bra där, menar de.

Serco kommer också att behöva nyanställa tiotalet personer när det nya badet ska öppna. 21 tjänster räknar man med behövs för att klara driften av badet.

- Ett äventyrsbad ställer ju helt andra krav på övervakning av de badande så mer personal behövs, säger Rasmus Liljegren.

En annan fördel de ser med badsatsningen är att deras arbete kommer att bli mera varierat och intressant.

- I och med upplevelsebadet, som ju ska få en stor relaxavdelning, kommer det också att bli andra och helt nya arbetsuppgifter för oss. Det känns skoj, säger Monica Stenberg.

Både Rasmus och Monica är övertygade om riktigheten i satsningen på ett rejält upplevelsebad i Borlänge.

- Definitivt. Det finns ett jättesug efter en sådan anläggning. Utifrån den information vi fått se verkar badet också bli riktigt häftigt med riktigt unika vattenrutschbanor, säger de.

OLOF SCHÄÄF

Mer läsning

Annons