Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jättesatsning i Sälen

Annons

I och med att kommunen nu gett klartecken till den nya planen kommer det att ges utbyggnadsmöjligheter till ett nytt lägenhetshotell, stugbyar och en del servicebyggnader.

Det rör sig naturligtvis om mångmiljonsatsningar och om en flerårig utbyggnadstid. I och med att den nya detaljplanen nu har antagits av kommunen kommer också området i södra delen av Lindvallen att bli helt annorlunda. När byggstarten skall ske är ännu inte klart.

Enligt planerna kommer den nuvarande Ica-butiken att flyttas österut. Strax norr om Snöcenter kommer ett lägenhetshotell att byggas som skall ge cirka 350 bäddar. Den byggnaden kommer att ha ett källarplan och två våningar och byggs i direkt anslutning till Snöcenter.

Vid Snötorget, som ligger mellan skidbackarna och Snöcenter, kommer en cafébyggnad att uppföras.

Öster om Snöcenter finns det i dag en stor husvansparkering. Den kommer att försvinna och i stället kommer ett hundratal stugor att byggas som ska ge mellan sex till sju hundra bäddar. Totalt medför således den nya detaljplanen att det kommer att skapas utrymme för cirka tusen nya bäddar i stugor och lägenhetshotell i det aktuella området.

Den väg som kommer in i området söderifrån, den så kallade "Promillevägen", kommer i samband med att området byggs ut att gå öster om den nuvarande husvagnsparkeringen där det ska ges plats åt stugor.

Miljö- och hälsoskyddssnämnden antog den nya detaljplanen i sin helhet, men påpekade att vid en kommande utbyggnad ska man vara rädd om naturen och göra så liten skada som möjligt. I övrigt blev det klartecken för hur området skall utformas efter en utbyggnad.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons