Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Jättekul"

Annons

Blommor, beröm och diplom fick han ta emot under torsdagskvällens fest som hölls av arrangerande Företagarna i Borlänge.

Motiveringen till priset var bland annat att Ortics nya metoder för rullformning har "satt Borlänge på kartan".

Det här var inte första gången som Ortic fick ta emot pris. Senast var i april då Lars Ingvarsson tilldelades det ärofyllda Polhemspriset i Stockholm.

Ortic AB i Borlänge specialiserar sig på avancerad teknik för rullformning av plåt. Företagets kunskaper används vid stora nationella och internationella byggen, bland annat vid OS i Aten.

Men gårdagens pris var ingen lätt vinst för Lars Ingvarsson, han hade hård konkurrens om titeln årets företagare i Borlänge. Nominerade var även Ali och Halil Karakas från Medimport AB, Anders och Ingrid Johnsen med Tractive AB och Anki Örnefeldt på Underverket. Även dessa fick ta emot blommor och diplom.

Ytterligare ett pris delades ut under kvällen till Ung företagsamhet.

Borlängekillarna Magnus Rindeskär och Kristofer Skyttner hedrades för sitt kreativa UF-företag Ingenium.

- Det går ut på att vi skapar tankenötter som pussel och annat. Det mesta används i reklamsyfte med företagarens logotyper på, förklarar de båda.

Ingenium är ett UF-företag som killarna skapat som ett gymnasiearbete. Efter studenten upphör företaget, men killarna är redan sugna på att då starta ett nytt företag.

- Det vore kul, men kanske inom en annan bransch, säger Magnus Rindeskär.

Fotnot: UF står för ung företagsamhet.

MARIA SVENSSON

Mer läsning

Annons