Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Järnvägarna behöver mera konkurrens

Annons

Svar till Leif Lindström:

Jag blev uppriktigt glad över att läsa din insändare om Dalabanan. Vi tycks för en gångs skull vara ganska överens.

Jag håller till fullo med dig att Dalabanan bör ses över, både standarden på spåren och antal turer per dag måste förbättras.

Du ställde tre frågor till oss riksdagspolitiker och otroligt nog har den motion jag lämnade in höstas om Dalabanan tagit upp just dessa tre frågor.

Den första fråga du ställde gällde om jag är nöjd med standarden på Dalarnas järnvägsnät. Nej, och därför har jag föreslagit stora förbättringar av järnvägsspåren vilket leder till tätare och snabbare tågtrafik.

Fråga nummer två gällde vintertrafiken till Sälen. Visst vore det bättre med miljövänligare alternativ. Vi måste göra det vi kan för att avlasta den så tunga vintertrafiken upp till Sälen. Turismen blir en allt viktigare inkomstkälla för Dalarna och därför är det av största vikt att det finns goda, säkra och miljövänliga kommunikationer. Tåget vore ett ypperligt alternativ, anser jag.

Din sista fråga handlade om Tåg i Bergslagens utveckling, även där har jag talat om vikten av konkurrens. Vad är det som säger att SJ ska trafikera alla sträckor, när det finns nog så goda alternativ? Tåg i Bergslagen är ett av flera goda exempel.

Ja Leif, jag lovar att jag ska fortsätta att driva Dalabanans förbättringar på mer än ett sätt.

CAMILLA LINDBERG RIKSDAGSMAN FÖR FP DALARNA

Mer läsning

Annons