Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Järnatrio tog guld i skidskytte-SM

Annons

Tre unga och glada svenska mästare från Dala-Järna IK kom hem till Järna tidigt i går morse.

Det var skidskyttarna Niklas Larsson, 17 år, Filip Säljgård, 20 år och Gabriel Stegmayr, 17 år, som i söndags vann juniorernas skidskyttestafett vid SM i Boden.

- Vi har nog överraskat både klubbkamrater och konkurrenter, men jag trodde innerst inne att vi hade en rejäl chans.

Det säger Filip Säljgård, "åldermannen" i gänget, som snart rycker in i det militära (Karlsborg) och sedan får börja koncentrera sig på en karriär som senior.

Rolf Larsson, ordförande för Dala-Järnas framgångsrika skidskyttar, är mycket glad och tacksam över killarnas insatser.

- Att tre juniorer blir svenska mästare betyder väldigt mycket för klubben. Dels sporras våra andra aktiva att fortsätta satsningen, dels underlättas arbetet med att skaffa sponsorer för nästa säsong, framhåller Rolf.

Skidskyttarna i Järna har haft en lång säsong. Den inleddes i november förra året och avslutas först nästa helg, då både Niklas och Gabriel tävlar i Norge.

Att trion från Järna lyckats pricka in formtoppen lagom till slutet av säsongen är medveten planering.

- Ja, det är ju resultaten som räknas, och ett SM-guld i stafett är inte ett resultat av tillfälligheter. Vi har lagt upp säsongen för att vara på topp till SM, säger Gabriel.

Det var inte bara Järnaklubbens juniorer som var framgångsrika i Boden. Maria Tillman tog hem en silvermedalj i D 13-14 och Elias Brindbergs tog dubbelt brons i H 13-14 under SM-helgen.

CHRISTER GRUHS

Mer läsning

Annons