Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Järnas skidåkare säsongsavslutade

Annons

Bland seniorerna har Pär Jonsson gjort sin bästa säsong med fina resultat i seniorernas nationella cuper, bland annat en placering runt 20-strecket vid femmilen under SM i Skellefteå.

Robin Lindkvist har haft en tung vintersäsong men var desto mer lyckosam under rullskidsäsongen med en silvermedalj vid SM i Ludvika som främsta resultat.

Två juniorer har representerat DJIK denna säsong. Emil Brindbergs med seger i sprint-DM, en 8:e placering Rossignol Cup och fina resultat på JSM som främsta meriter. Tommie Lindkvist inledde med ett junior SM-silver på rullskidor medan vinterns främsta placering blev en fjärde plats vid sprint-DM.

I de yngre klasserna kan bland annat noteras fina resultat av syskonen Byns Stina och Byns Mattias Larsson. Vid DM i sprint tog Stina silvret medan Mattias blev fyra. Han ingick även i det vinnande Dalalaget i SkiCross i Kalle Anka Cup.

Mattias Ivars och Martin Hederskog kämpade sig till en mycket fin andraplats i parstafetten under DM-tävlingarna i Malung.

Även Johannes Runeson har gjort en rad fina resultat. En andraplats vid Mellstasprinten med mycket stort deltagande, sprint DM resulterade i en fin fjärdeplats och en åttondeplats i Lilla Skidspelen i Falun tillhörde också höjdpunkterna.

GÖRAN DANIELSON

Mer läsning

Annons