Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Järna en ny hållplats

Annons

Bland de 28 personer som kom till mötet var frågan om busshållplatsen en av de viktigaste diskussionspunkterna. Järnaborna vill ha en ordentlig busshållplats vid riksvägen där Säfflebussen kan stanna.

- Kommunen har lovat hjälpa till, men än har det inte blivit någonting konkret, berättar Lisbeth Lagerberg som är sekreterare i styrelsen för Ja, Järna. Övriga i styrelsen är Maj Karlsson, ordförande, Lisbeth Säther, Kerstin Danielsson, Petter Gustavsson, Annelie Hultgren och Robert van Aarem.

Järnaborna vill att sopcontainrarna vid hotellet flyttas och att planen där grusas. Kommunen hade tidigare funderingar på att flytta återvinningsstationen till sågområdet men det förslaget mötte protester och nu ska kommunen undersöka om det går att placera containrarna i närheten av Skogsvårdstyrelsen och sätta upp ett plank mot vägen.

Före maj ska de offentliga toaletterna i Myrbacka var klara, nu fattas myntlås på dörrarna. Pingisklubben ska sköta tillsynen av toaletterna.

På grund av regn förra året blev den första potatisfestivalen ingen succé. Nu gör de ett nytt försök i år, troligen i september. En arbetsgrupp ska planera festivalen.

Järnaborna som var med på mötet förde fram önskemål om att gatubelysningen mellan Myrbacka skola och Emaus ska återställas, de vill att gamla 71:an breddas och att de gamla vägräckena byts ut. Backen i Kyrkvägen är smal så där vill de också ha en bredare väg.

Ett annat förslag som framfördes var att en gångbro med kopia av gamla Gråbronas båge byggs över Snöån vid Herrgården och att en campingplats ställs iordning bredvid bron.

Önskemål framfördes också om att det ska ställas iordning någon plats där de som sitter i rullstol kan komma åt att fiska.

JAN NORBERG

Mer läsning

Annons