Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Järn och rost är temat

Annons

Vernissagen ägde rum på torsdagskvällen då åtskilliga lokala konstvänner var på plats för att bevittna öppnandet och framföra sina gratulationer.

Rydberg, som är välkänd för många tidigare smakfulla verk i textil, presenterar nu tolv vävar med järn och rost som det samlande temat. Tre av verken är reliefer.

Utställningen ges i samverkan med kultur- och fritidsförvaltningen och kommer att vara tillgänglig fram till och med den 13 mars.

Konstnärinnan betonar noga att hon inte har ambitionen att göra regelrätta avbildningar. I stället handlar det om att med kontraster, former, nyanser och strukturer förmedla sina egna känslor för och upplevelser av järnet och järnoxiden. Som betraktare förhöjs den visuella njutningen åtskilliga snäpp av de attraktiva färgkombinationer som Rydberg har åstadkommit.

- Jag vill föra fram det jag känner inför järn och rost. Det är så spännande berättar hon lågmält när tidningens medarbetare tar del av det hängda utbudet.

- Rost är ju så vackert och det förvandlas ju hela tiden. Järnet åldras. Den här utställningen är bara början, jag tänker fortsätta med det här.

- Att jobba med strukturer och former har alltid varit viktigt för mig, låter hon förstå.

Intressant i sammanhanget är också hennes val av material. Utan av avslöja några yrkeshemligheter kan vi bland annat nämna att hon i vissa verk har använt sig av såväl garner som sisalsnören och järntråd. Det sistnämnda har verkligen ett berättigande i sammanhanget.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons