Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Janna har fått drömjobbet!

Annons

- Jag har nog alltid varit intresserad av hästar, säger Janna, det första ord jag lärde mig säga var "äst´n". Men jag började inte rida särskilt tidigt.

- Men sedan jag tagit studenten på naturvetenskaplig linje i Örebro har jag satsat all tid på att bli en duktig hoppryttare och träna upp bra hästar.

Hon har två unghästar hemma i stallet, som hon tyvärr inte kan ta med sig till England.

- De är uppstallade i Västerås hos ridskolechefen Fredrik Knutsson, där jag har varit elev den senaste tiden, berättar Janna, och det är hans och Karin Karlsson-Thelins förtjänst att jag har fått den här chansen att komma till Kyra Kyrklund.

- Karin och Kyra känner varandra, de har tävlat ihop, och när Karin fick höra att Kyra sökte en ny elev, så tänkte hon på mig och Fredrik gav mig goda vitsord.

I Surrey får Janna jobba i ett helsvenskt team. Stallchefen är svensk och Janna får dela arbetet med de sjutton hästarna med tre andra svenska hästskötare.

Dressyr är grunden i all ridsport och Janna ser fram emot att få vara elev hos en världsklassryttare som Kyra Kyrklund och utveckla sig själv som hoppryttare.

Sex månader är det tänkt att hon ska stanna i England, men det kan bli längre.

Nästa mål är att komma in på "hippologen", högskoleutbildningen inom svensk ridsport som finns på tre orter i landet.

LARS-ERIK KLOCKAR

Mer läsning

Annons