Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jan Simons Årets Siljansbo 2005

Annons

- Tack, det var kul. Naturligtvis är det ett positivt erkännande för Mora IK och vår verksamhet.

Av 700 röstande fick du överlägset flest röster. Förra året fick dåvarande hockeytränaren Harald Lückner premiärutmärkelsen som Årets Siljansbo. Att syssla med hockey verkar vara en bra grund. Vem får utmärkelsen år 2006. Nuvarande tränaren Harri Rindell?

- Det vet jag inte. Vårt hockeylag har haft en framgångsvåg. Vi gick upp till elitserien ifjol och utifrån de så kallade experternas tips, om Mora IK som bottenlag, tycks vi även i år överträffa alla förväntningar. Av de senaste tio matcherna har vi tagit poäng i nio. Folk i bygden är oerhört engagerade och glada.

Det sägs att du ska trappa ned din egen arbetsinsats till heltid?

- Det stämmer. Jag brukar själv prata om det. Eftersom jag fyller 60 år i sommar går en del av organisationens arbete i klubben ut på att göra Jan Simons överflödig. Kravnivån för att organisera en klubb för elitserien är hög. Inte minst medieintresset är enormt. Därför måste vi anpassa organisationen så att alla får en rimlig arbetsuppgift. Det har inneburit och kommer innebära att klubben får göra några nyanställningar.

Det fanns oerhört meriterade namn med bland de övriga tio kandidaterna till utmärkelsen. Bland annat Maria Blom, regissör till filmen Masjävlar. Kandidater som valts ut av de boende i Siljansområdet via lokalpress. Vem var din favorit till utmärkelsen?

- Tyvärr har jag inte haft tid att reflektera över de övriga kandidaterna.

Du får utmärkelsen på lördag i FM Mattson Arena före matchen mot Djurgården. Det blir en specialdesignad "Siljansring" utdelad av Siljan Turisms vd, Anders Bjernulf.

- Jag kommer säkert att gilla den även om jag annars inte bär några ringar till vardags. Jag vet att det är en skicklig smed, Clas Callman, som tillverkat ringen.

HANS OLANDER

Mer läsning

Annons