Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jan Hedvall på väg ut i kylan igen

Annons

Förre kommunchefen i Malung Jan Hedvall kan vara på väg ut i kylan från sitt nya jobb som kommundirektör i Jomala kommun på Åland.

Tidningarna på Åland skriver att kommunstyrelsen i Jomala med tre röster mot två föreslagit att Hedvall ska sparkas då den sex månader långa prövotiden går ut vid månadsskiftet. I nästa vecka ska kommunfullmäktige bestämma om Hedvall ska få jobba kvar eller få foten.

Hedvall säger till Ålandstidningen att han mött motstånd i sin strävan att modernisera kommunförvaltningen, men att han inte tänker backa.

En av Hedvalls kritiker i kommunstyrelsen säger till Nya Åland att ingen i styrelsen varit helt nöjd med de beredningar som föregått olika ärenden, och att det krävs att kommundirektören kan skilja mellan vad som är väsentligt och oväsentligt särskilt som kommunen nu står inför stora frågor.

I Malung kom Hedvall på kant med styrelsen för den stora näringslivssatsningen Malungs resurs- och framtidscenter. Hedvall gjorde ett uppmärksammat avhopp ur den styrelsen trots att han satt där som kommunens högste ansvarige tjänsteman i näringslivsfrågor.

ANDERS MOJANIS

Mer läsning

Annons