Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jämställdhet och integration ska prisas

Annons

Daliapriserna har kommit till för att uppmärksamma duktiga jämställdhets- och integrationsivrare i Dalarna. På länsstyrelsen har man konstaterat att det är många i länet som jobbar med frågorna på ett bra sätt, utan att det blir känt.

- Med priserna vill vi uppmuntra arbetet och visa på goda exempel, har Rusmira Dervisic, ledare för länsstyrelsens jämställdhetsprojekt, tidigare sagt till tidningen.

- I dag uppmärksammas nästan bara problem med jämställdhet och integration. Det saknas förebilder.

Två pris delas ut - ett för jämställdhet och ett för integration. Priserna består av konstverk och stipendier på 10 000 kronor.

Enskilda, organisationer och företag kan nominera sig själva eller andra till något av priserna.

Bland de nominerade till årets priser finns bland annat Sveriges första jämställdhetsmärkta skola: Södra/Kvarnbergsskolan i Falun samt företaget Horndals Komponent, där 40 procent av de anställda har invandrarbakgrund. Företaget har som medveten strategi att anställda invandrare. Bakom nomineringen står Avesta kommun.

Flest nomineringar har Anitha Sjöstrand Benktson, chef för resursgruppen på Falu lasarett, fått. Hon har bland mycket annat gjort sig känd i kampen för att det inte ska vara så krångligt att använda sig av sin utländska vårdutbildning i Sverige.

Utvecklingsprojektet Tjärn-Kraft, Jämställdhet Norra Dalarna och Stiftelsen Minerva är andra exempel på nominerade.

INGER WALLIN

Mer läsning

Annons