Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jamie Oliver vandalhotad

Annons

En man har gripits efter att ha hotat att förstöra två brittiska stjärnkockars egendom.

En grupp som kallar sig Cornwalls befrielsearmé (CNLA), skickade hoten med e-post till kockarna Jamie Oliver och Rick Stein och anklagade dem för att driva upp fastighetspriserna i sydvästra England där de har flera restauranger och rörelser.

Den 36-årige gripne mannen är från Padstow, där Stein bland annat driver en fiskerestaurang. Oliver anklagades för att vara ännu en utböling som "drivit inflation i boende- och andra levnadskostnader på bekostnad av Cornwallborna".

Stein hade uttalat sig om att omgivande rörelser dragit nytta av det "rosa skimmer" av publicitet som hans affärsverksamhet genererat.

CNLA sade att en av dess medlemmar också är med i Wales befrielsearmé som bränner engelska semesterhus där och därmed skapar en "rosa glöd" av hettan från flammorna. Stein utlovades att hans verksamhet också skulle utsättas för glöden vid en oanad tidpunkt.

CNLA kämpar för att Cornwall ska beviljas självständighet från Storbritannien baserat på historiska fakta om att området inte är ett landskap utan en separat provins. Den extremistiska gruppen har dock inte gjort större väsen av sig sedan en serie attacker på 1980-talet.

TT

Mer läsning

Annons