Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jamboree på nätet - scouter från hela världen chattade med varandra

Annons

Under helgen har patrull- och seniorscouterna i Malung genomfört en jamboree på internet. Jamboree är ett internationellt möte mellan scouter och i helgen var scouter från hela världen ute och chattade med varandra.

Tidigare gjordes detta via kortvågsradio men numera har internet tagit över eftersom så många fler kan delta på ett enkelt sätt.

Det här var första gången som arrangemanget genomfördes i Malung och det gjordes i Västerdalarnas gymnasieskola, som upplät datasalar samt turisthotellskolans lokaler där man kunde baka pizzor under natten.

Bland kontakterna kan nämnas att Malungsscouterna fick en inbjudan till ett jubileumsläger i Loch Goilhed på västkusten i Skottland.

Många av deltagarna fick en riktig "aha-upplevelse" över hur roligt och enkelt det var att komma i kontakt med andra scouter och kunna få kunskap om hur scouting bedrivs på andra platser i världen.

Arrangemanget pågick hela natten och om man ville vila från datorerna så fanns också möjlighet att titta på film eller spela vanliga spel. 28 senior- och patrullscouter samt tre ledare deltog.

Mer läsning

Annons