Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jakten på Snirkeln är här

Annons

- Vi började skriva på en stafettnovell under tråkiga lektioner och håltimmar i tvåan. Det var där som berättelsen om Snirkel tog sin början, fast på den tiden var även Daniel Petterson inblandad, berättar Samuel Flander.

När Christian och Samuel sedan skulle välja projektarbete föll det sig naturligt att återta projektet med stafettnovellen. De skrev varannat kapitel. De läste igenom det föregående kapitlet och ändrade det som de inte tyckte om.

- Vi hade redan handlingen relativt klar för oss, men många bipersoner och sidospår gjorde boken djupare och mer mångbottnad. Grejen med att skriva vartannat kapitel är att man inte fastnar så lätt, berättar Christian Jansson.

Samuel och Christian sökte länge efter ett tryckeri som ville ta uppdraget att trycka skriften. Till en början gick det dåligt tills de kom i kontakt med kommunens reprotryck som gärna genomförde tryckningen. Boken säljer de i dag till mer eller mindre självkostnadspris

De båda vill gärna beskriva boken som en absurbistisk nutidssaga. Snirkelns två huvudkaraktärer den spritt språngande nakne mannen och bruksarbetaren Hans-Åke Hedman tar sig runt i olika världar i sin jakt på Snirkeln. Vad Snirkeln är för något förtiger dock de båda författarna.

Författarna utrycker förhoppningar om att kunna dra sig tillbaka efter den lyckade utgivningen av Snirkeln. Samuel drömmer om att kunna leva ett stilla liv i Mexico, medan hans författarkollega Christian har visioner om att kunna öppna en bäverfarm i nordvästra Småland.

DANIEL TANSE

Mer läsning

Annons