Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jakten går vidare på Internet

Annons

Jaktkretsarna i Dalarna ska satsa mer på IT. På tisdagen samlades en knippa jägare i en datasal på VDG och fick en första drill i hur man konstruerar en hemsida. Det finns slantar att spara och dessutom får kretsarna ut information snabbare.

- Det säger sig självt att om man ska lägga ut 30-40 porton flera gånger per år så är kostnaden för en hemsida snart betald, säger Dalarnas jägarförbunds ordförande Lars-Olov "Krigarn" Kristiansson, Malung, idékläckare till dataträffarna.

Gunnar Åberg, ordföranden i Gävleborgs jägarförbund, som haft liknande verksamhet något halvår, hjälpte till.

I Malung var utöver hemmarepresentanter också jägare från kretsarna i Järna, Älvdalen och Lima på plats. Utöver Malungsmötet hölls också ett på onsdagen i Borlänge dit kretsarna från resten av Dalarna var inbjudna.

Når man verkligen ut till alla via Internet?

- De allra flesta i dag har någon kontakt med Internet via jobb eller annat. Och andelen ökar hela tiden. Möjligheten att skicka vanliga brev till dem som så önskar finns ju fortfarande kvar.

Kretsarnas hemsidor skulle kunna länkas vidare uppåt och neråt i jägarorganisationen så att den som är intresserad kan nå precis de uppgifter som önskas. Med en ökad andel jägare på långväga utsocknes orter behövs bättre möjligheter att på alla plan nå ut med uppgifter.

- Händer det något så kan vi gå ut med det snabbt via en hemsida, konstaterar "Krigarn".

Fördelarna är många och det var en intresserad skara som tog del av instruktionen. Det är inga komplicerade turer att snickra ihop en hemsida men för den som inte är så datavan finns det några flaskhalsar.

- Om jag varit tio år hade det här inte varit någon sak, menade en av deltagarna insiktsfullt.

LEIF-UNO BÄCKVALL

Mer läsning

Annons