Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jägarorganisationerna är skickliga lobbyister

Annons

Man kan tycka vad man vill om jägarorganisationernas åsikt i vargfrågan, men man måste trots allt erkänna att de är skickliga lobbyister!

Först har man genom sin jakthundssektion i Svenska Kennelklubben lyckats ändra Kennelklubbens åsikt i vargfrågan.

Nu har man också lyckats dupera landshövdingen att ta ställning för jägarna i skyddsjaktfrågan.

Uppenbarligen är inte landshövdingen särskilt insatt. Om man nu anser att det är så stor risk att bli av med en "älskad familjemedlem" så har man lite svårt att förstå hur man kan släppa ut denna älskade familjemedlem i den urskog där dräglande vilddjur bara väntar på att sätta tänderna i denne.

Dessutom blir det hela lite patetiskt när man vet att de enstaka hundar som blir offer för dessa vilddjur är en droppe i havet jämfört med alla hundar som blir vådaskjutna av jägarna själva, eller blir offer för trafikdöden när de stressas att springa rakt ut i trafiken.

Sedan är det ju också så att det faktiskt inte är vargarna som anfaller hundarna utan vargarna som blir tvungna att försvara sig.

För likväl som det finns hundar som inte är rådjurssäkra, om de inte lärts detta, så är förstås de flesta hundar inte vargsäkra. Det är alltså, i flertalet fall, hundarna som hittar ett vargspår, och spårar vargarna.

Kommer de då ifatt vargarna så måste dessa naturligtvis försvara sig. Att då påstå att vargarna anfallit hundarna är, minst sagt en förvanskning av sanningen.

EJ VARGHATARE

Mer läsning

Annons