Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jägarnäsbussen tillbaka efter kritik från boende

Annons

Stadstrafiken hårdbantas. Det var den för många kollektivresenärer nedslående rubriken i NLT den 26 juli förra året. Kommunens ambition var att spara över en miljon kronor i avgifter till Dalatrafik.

I det läget var tjänstemännen på mark- och planeringsenheten under hård press efter ett budgetdirektiv om att busskostnaderna måste hållas nere.

Men för många Jägarnäsbor blev det problem när stadsbussarna inte längre rullade som tidigare och missnöjet har pyrt länge vid det här laget.

– Ja, vi har fått kritik, bekräftar Bengt Stelin (s), ordförande i kommunkommittén för kollektivtrafiken i Västerbergslagen.

– Kommittén är överens med mark- och plan att vi ska se över stadstrafiken och se vad som kan förbättras.

Första åtgärd är att tillfälligt komplettera de glesa Smedjebacksturerna genom att köra linje 404 (Östansboturen) via Jägarnäs två gånger per dag fram till tidtabellsskiftet den 17 juni.

– Vi har förlängt ett par turer med den i avvaktan på att vi får en bättre lösning i sommar. Då blir det ett helt annat upplägg och målsättningen är att de boende i området ska känna att de kan åka kollektivt, klargör Björn Floresjö, planeringschef vid Dalatrafik i Borlänge.

Arbetet med den nya tidtabellen har redan inletts men ännu på fredagen fanns inga klara besked om antalet Jägarnästurer när det blir så dags.

– I övrigt verkar den nya tätortstrafiken fungera bra och jag har fått den uppfattningen att folk är nöjda.

Mer läsning

Annons