Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jägaren miste serveringstillståndet

Annons

Vård- och omsorgsnämndens arbetsutskott som är alkoholtillsynsmyndighet i Ludvika beslutade på onsdagen att återkalla serveringstillståndet för restaurang Jägaren i Fredriksberg, på grund av stora skatteskulder.

- Jag kommer att överklaga, säger pizzeriaägaren Azad Görecegiz.

Ägaren förklarar att han har en arbetstid på 12-16 timmar per dag och helt enkelt inte har hunnit med att sköta bokföringen. Nu har han anlitat en ny revisionsfirma som ska hjälpa honom med papperna och överklagandet.

Kommunen har också förklarat att deras beslut går att överklaga och att pizzeriaägaren också kan begära så kallad inhibition, det vill säga att beslutet inte får träda i kraft.

Görs inte detta så inträder serveringsförbudet i den stund som Jägarens ägare får del av beslutet antingen via ett rekommenderat brev eller delgivning via polisen.

Skulderna bedömer kommunen till 277 000 varav skatteskulden är den stora. Någon påbörjad avbetalning av skatteskulden var inte känd vid beslutet trots att ägaren hävdar att så skett

- Pizzeriaägaren var här i fredags och förklarade sig, bland annat med att han inte hunnit med. Men han liksom alla andra som har serveringstillstånd måste sköta sina åtaganden mot staten. Lagen är lika för alla. Han har sedan i november haft chansen att reglera och därmed förhindra detta beslut. Vi har gett honom chansen att göra rätt för sig, säger förvaltningschefen Nils Nyström.

Jägaren har haft serveringstillstånd sedan den 20 juni 2001 och företaget har skönstaxerats på grund av bristande redovisning.

Jägaren fastnade i den kontroll alla restauranger med serveringstillstånd regelbundet utsätts för. Vid denna kontroll så gav hälsoskyddet i Ludvika också hård kritik.

- Nu kanske det inte längre är aktuellt att driva på Jägaren, det här kanske löser sig om han mister tillståndet. De sköter inte egenkontrollen och har trots återupprepade löften inte lämnat den dokumentation vi kräver.

- I höstas hade vi många anmärkningar och han har åtgärdat det mesta, nu sköter han sig och det är inte längre skitigt i restaurangen, säger livsmedelsinspektören Thommy Falk.

BO JOFFER

Mer läsning

Annons