Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jägare ska ge vargskytten "allt" stöd

Annons

Styrelsen kom i sitt resonemang fram till att Orsajägaren hamnat i en situation som kan drabba vilken jägare som helst. För att det inte ska råda några som helst oklarheter var jaktvårdskretsen står i frågan, enades den om ett uttalande.

- Det är att styrelsen med all den kraft den besitter ska stötta jägaren. Han hamnade helt enkelt i en situation, där han ansåg sig tvungen att avliva vargen, säger Björn Sinders.

Styrelsen utgår också från att alla jägare i Orsa ställer upp "som en man" bakom beslutet att stötta Orsajägaren.

- Vi vet att, med den vargexplosion som nu sker, kommer detta att hända igen. Vem som helst av oss kan hamna i samma situation. Samtidigt anser vi att det inte bara är vår rättighet att försvara våra husdjur, utan att det är vår skyldighet.

Björn Sinders säger också att styrelsen under sin diskussion kom fram till att Orsajägaren inte handlat fel, enligt de uppgifter den fått om händelseförloppet.

- I ett första skede handlar det om att ge jägaren ett moraliskt stöd. Om det i ett senare skede blir aktuellt med ett ekonomiskt stöd, kommer vi att låta hela jägarkåren ta ställning till den frågan.

BÖRJE LINDH

Mer läsning

Annons