Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jagade påtänd förare

Annons

I torsdagens tidning stod det om en bilförare som flydde från en poliskontroll i Hedemora och greps i Garpenberg. Nu har fler uppgifter kommit från Avestapolisen.

Vid halvåttatiden på onsdagsmorgonen upptäcker en polispatrull en bil, strax söder om Hedemora, som framförs utan lyse och saknar en av registreringsskyltarna. Vid kontroll av registreringsnumret, visar det sig att numret tillhör en släpvagn.

Polisen konstaterar att en man kör bilen och att det finns en kvinnlig passagerare. Polisen ger tecken till bilen att den ska stanna, men föraren ökar istället farten.

Framme i Gussarvsrondellen kör föraren mycket vårdslöst, bilen åker rakt ut framför andra trafikanter och svänger sedan in på länsväg 270 mot Långshyttan.

Polisbilen ligger omkring 100 meter bakom och förföljer med blåljus och sirener.

Med allehanda manövrar stänger den misstänkte föraren vägen för polisbilen om den närmar sig, dessutom utsätter föraren andra människor för livsfara då han försöker preja mötande trafik i diket.

Den förföljda bilen svänger av mot Garpenberg, jakten går i en fart av 100-120 kilometer i timmen.

I ett bostadsområde i Garpenberg slutar färden mot en lyktstolpe och mannen och kvinnan lämnar bilen springande. Polispatrullen koncentrerar sig på den flyende föraren som grips efter en kortare språngmarsch.

Mannen gör våldsamt motvärn när polisen griper honom, och kvinnan hinner försvinna. Mannen ger intryck av att vara narkotikaberusad och i hans kläder hittas kanyler.

Den misstänkte mannen är 34 år, saknar körkort och var senast skriven i Hofors kommun. Bilen hade stulits i Sandviken och 34-åringen hade ändrat registreringsnumret med en tuschpenna.

Han misstänks för bilstöld, grov vårdslöshet i trafik, grov olovlig körning, drograttylla, våldsamt motstånd, narkotikabrott och märkesförfalskning.

Efter förhör och blodprovstagning släpptes mannen på fri fot av åklagare klockan halv två på onsdagen.

Mer läsning

Annons