Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jag vill att män ska bli berörda

Annons

Insändarsvar till Arne A. Jansson

Jära Arne! Jag är ingen profet utan en kvinna som en gång för alla öppnat munnen och kommit till tals. Jag ser dagligen i mitt arbete vad vår samhällstruktur, som är patriarkal, ställer till med i mäns och kvinnors liv.

Ingen har skrivit om att bannlysa vare sig Säter eller någon annan stad. Vad det gäller gudsbilden så är det inte i nedlåtande bemärkelse mot män det är i mina ögon begränsande med en manlig, patriarkal gudsbild. Jag tror att Gud är mer än vi kan föreställa oss.

Gud är således vare sig man eller kvinna. Gud är, tror jag, livet, kärleken, kraften, energin eller hur var och en nu vill välja att benämna Gud.

Jag är heller inte "ute efter dig eller andra män" mer än i den bemärkelsen att jag vill att männen ska se, att eftersom de besitter de flesta beslutande och högsta posterna i samhället så kan deras åsikt, handling och så vidare vara det som verkligen kan förändra. Det är inte bara upp till feministerna! Jag vill att män ska bli berörda, själva välja att vara hemma med sina barn, lika självklart som en outbytbar förälder med ett livslångt engagemang.

Var finns patriarkerna? Det är det jag gång efter annan försökt skriva om. Vi upprätthåller dessa strukturer tillsammans genom att inte förändra.

Det manliga könet och de manliga traditionella egenskaperna värderas högre. Du skriver ju om detta själv. Varför går förändringen så långsamt? Varför har vi inte ett jämlikt samhälle?

Att överhuvudtaget tala om att män eller kvinnor inte skulle finnas, eller ge och sprida glädje till varandra, tycker jag bara är ett alltför lågt vattenmärke att åter igen beröra.

Leve Livet och Kärleken!

Monica Igelberg, Säter

Mer läsning

Annons