Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Jag vågar knappt inte gå ut längre"

Annons

Hon vaknade med ett ryck av en kraftig smäll. När hon sedan tittade ut på gården stod fem polisbilar uppradade utanför huset.

- Jag hörde hur de som greps skrek åt polisen. Det var någonting om att de skulle släppas och gå hem, berättar ett ögonvittne till händelserna längs Saresgatan.

Hon hade sovit ett par timmar in på natten mot lördagen när någonting väckte henne. En smäll så kraftig, att hon skyndade ur sängen och fram till fönstret för att se vad som stod på.

- Det var kaos där ute, säger hon.

Klockan var strax efter tre på natten. Fyra-fem polisbilar stod då uppradade längs Saresgatan. På marken låg en person som polisen var i färd med att sätta handfängsel på. Den liggande personen skrek någonting. Hon uppfattade det som något i stil med "ni ska inte ta mig, jag ska gå hem. Ni har ingen rätt att..."

- Det var ett herrans liv där ute. Jag vet att det var fem inblandade men jag såg bara fyra gripna personer på gatan och alla skrek åt polisen.

Ögonvittnet, som på grund av rädsla vill vara anonym, har bott i huset i nästan 40 år. Under den senaste tiden har personen dock noterat att flera grova våldshändelser ägt rum vid husknuten. Den förra skottlossningen mot en polisman inträffade ett par hundra meter bort och för en tid sedan försökte någon gömma ett vapen i en ventil i kvinnans garageutrymme.

- Tack och lov finns polisen. Men ändå, flera av oss som bor i området känner oss inte trygga längre. Att gå ut på kvällen aktar jag mig för, säger hon.

I dag, måndag, ska kvinnan och hennes grannar lämna sina vittnesmål till polisen. Efter det ska hon allvarligt överväga om det är dags att flytta till ett annat bostadsområde.

- Jag trivs i min lägenhet, men samtidigt, man blir rädd.

LINDA ERIKSSON

Mer läsning

Annons