Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Jag trodde det här hade löst sig"

Annons

- Uppriktigt sagt så trodde jag att det här hade löst sig. En förälder var i kontakt med mig förra terminen, och sedan dess har jag inte hört något. Men är det så att barn får stå så bör vi fundera på alternativ, säger Harriet Sjögren som är skolskjutsansvarig på skolförvaltningen.

Hon betraktar inte bussen mellan Sågmyra och Bjursås som en regelrätt skolskjuts, sådana går mellan hemmet och skolan. Den här går mellan skolor, eftersom sjätteklassarna läser språk på Bjursåsskolan.

Riktigt hur många elever som åker vanlig linjebuss vet hon därför inte. Principen i de särskilda skolbussar som kommunen har är att barnen ska sitta.

- Jag ska kolla med skolan, kanske går det att förändra tiderna något, annars får vi kanske sätta in ett annat fordon, säger Harriet Sjögren.

Hon berättar att en ny upphandling av skolskjutsar är på gång under våren. Då kommer man att diskutera ett eventuellt krav på säkerhetsbälten.

- Sedan har jag läst i tidningen om bussar med dåliga bromsar, det kan också vara en viktig faktor att kolla upp, säger hon.

RAGNA FAHLANDER

Mer läsning

Annons