Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jag känner mig oerhört kränkt

Annons

Känner mig manad att kommentera artikeln om att Hans-Åke Månsson ska sluta. Jag bor i Skattungbyn och är körmedlem i Skattungekören och känner mig oerhört kränkt av artikeln.

Jag och många med mig i Skattungbyn och Orsa har på många sätt försökt förhandla med kyrkoledning och stiftet om en positiv konstruktiv lösning med tanke på körverksamheten i Skattungbyn. Vi har hela tiden aktat oss för att hänga ut syndabockar utan ville verkligen ha en bra lösning där allas kompetens togs tillvara. Kören har under många år samarbetat med Orsa kyrkokör och vi har gjort flera körverk tillsammans och vi har haft väldigt roligt.

Att vi inte skulle förstå vad lagen säger är oerhört kränkande, det är så många människor som fortfarande känner en stor sorg över att den positiva kyrkverksamheten i Skattungbyn upphört. I dag är det väldigt få besökare och väldigt mycket mindre konserter. Barn saknar barnkören och kan inte förstå varför det inte finns en barnkör.

Att vår körledare blev uppsagd kan vi fortfarande inte förstå, jag och många med mig undrar över vilken den sakliga grunden var.

Kyrkorådet har ju inte varit enigt. Jag skulle kunna dra upp mycket kränkande som jag som körmedlem utsatts för men vill inte fortsätta en meningslös pajkastning. Därför var det väldigt tråkigt att läsa artikeln, den känns väldigt osaklig.

Det har inte fungerat i Åls församling, historien upprepade sig där.

BIRGITTA B Q

Mer läsning

Annons