Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

" Jag känner mig kränkt över misstankarna"

Annons

- Jag känner mig kränkt över att ha blivit misstänkliggjord på det här sättet, säger hon.

Det är ingenting konstigt alls med fakturorna uppger Veronika. Vad som gäller assistentens arbete på Teneriffa så var Veronika själv med på den resan och inte alls kvar i Sverige som LSS-handläggaren tycks ha trott.

Resan gjordes tillsammans med, förutom Veronikas egen assistent, ytterligare en assistent och två funktionshindrade barn.

En av assistenterna tog hand om ett av barnen och Veronikas egen hjälpte det andra barnen.

- Den här assistenten har arbetat både åt mig och åt ett av barnen men givetvis inte under samma tidpunkter, säger Veronika Hedenmark.

Att detta inte framgick av fakturaunderlaget förklarar Veronika med att hon inte är skyldig att uppge var hon befinner sig.

- Mina timmar är beviljade av försäkringskassan och det spelar ingen roll om jag är i Sverige, London eller Bryssel med min egen assistent. Jag uppger aldrig var jag är, säger hon.

Att en person blev utan assistent en vecka i mars förra året är helt och hållet kommunens eget fel, hävdar Veronika Hedenmark. Personen i fråga var den veckan på en institution och kommunen själv hade beslutat att det inte fanns behov av assistent där.

- Men det anser vi och här ligger vi idag i en kommunalrättslig tvist med kommunen, säger hon.

Att hennes företag ändå tog betalt fast ingen assistentservice utfördes var heller inte fel, anser hon.

- Nej det var det inte för vi har haft lönekostnader under den perioden, säger hon.

Allt detta hade socialtjänsten fått veta om de bara kontaktat henne, påpekar hon.

- Det var bara att bestämma ett möte och reda ut det. Avstånden är inte långa och det är rak kommunikation som gäller, säger hon.

Att hon på grund av att inte blivit kontaktad blev föremål för en revisonsutredning som indirekt misstänkliggör henne gör henne djupt upprörd.

- Det här tar jag oerhört allvarligt på och känner mig djupt kränkt, säger hon.

Att hon skulle vara svår att ha att göra med förstår hon inte alls. Det har med förutfattade meningar om hur normen för en företagare ska se ut och uppträda.

- Normen är en vit, lite lönnfet man och inte en liten funktionshindrad kvinna som jag som inte bara är tacksam och tiger still. Man har inte upplevt någon som mig och reagerar med känslor och inte med fakta, säger Veronika Hedenmark.

KATARINA RUDBECK

Mer läsning

Annons