Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Jag känner att vi har blivit tagna på allvar"

Annons

För drygt en månad sedan berättade tidningen om Lukas som är mycket allergisk mot till exempel paprika, mjölk och ägg. Han hade då fått raggmunk till lunch i skolmatsalen på Östra skolan.

Två lock hade blandats ihop i köket, det var mjölk i raggmunken vilket fick till följd att Lukas fick en kraftig allergisk reaktion som krävde snabb läkarvård och medicinering.

Det var dock inte bara i köket det blev fel den dagen, utan även i skolan. De rutiner som upprättats för Lukas vid allvarliga allergiska tillbud följdes inte och hans mamma Lena de Veen var mycket kritiskt till skolans och skolledningens agerande.

I måndags träffade Lukas föräldrar de ansvariga i skolan för att tala om Lukas situation.

- Det här har skakat om skolan och dragit med sig det goda att de nu har mer koll, säger hon.

Rutinerna både i köket och i skolmatsalen har förbättrats. All personal har fått instruktioner om Lukas allergi, det finns lärare som har ansvar för att informera vikarier om hans problem och det har upprättats ett schema för lärarna vem som har ansvar för Lukas under och efter skollunchen.

- Jag är nöjd, och nu gäller det att jobba för att Lukas också ska känna sig trygg, att han ska känna sig säker på samma sätt som jag gör.

ANN-SOFIE MASTH

Mer läsning

Annons