Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jag har ingen lust med det här

Annons

Okej, efter den här texten kan ni som läser skylla ifrån mina åsikter och ordval på att "bruden har ju varit på en tockendäringa feministfestival och blivit hjärntvättad". Visst, gör det, då ska jag i gengäld räkna ut er som trångsynta, hänsynslösa och könsrollsbekräftande. Vi blir kvitt, men ni missar insikten om en väldigt viktig sak, det som står här händer alla tjejer hela tiden. Direkt eller indirekt. Alla mänskliga individer av kvinnligt kön har denna kränkningsrisk hängande över sig hela tiden. Jämt. No rest. Jag talar om våldtäkt. Skrämmande många blir utsatta för den psykiska eller indirekta varianten varje dag. Att bli våldtagen i själen är knappast lyxigare än den fysiska varianten, och båda sorterna är nu så gott som laglig och helt försvarbara i Sverige.

Den själsliga våldtäkten handlar om att aldrig känna sig trygg, att tvingas se varje man som en potentiell våldtäktsman, att ha det tragiska faktumet i bakhuvudet, att kvinnans kropp och sexualitet egentligen är mannens egendom.

Psykisk våldtäkt på kvinnor utövas direkt av alla som ser ner på allt kvinnor är. Indirekt av alla som ställer sig likgiltiga till sitt ansvar för ett samhälle där kvinnan inte har rätt till sig själv, tvingar sig till självplågeri och aldrig kan komma undan kraven som mansnormativiteten ställer på henne.

Jag har ingen lust att vara rädd för andra, ändå känner jag tvånget att hålla krampaktigt i mina nycklar, för att kunna använda dem som tillhygge ifall nåt arsle har fått för sig att min kropp tillhör honom när jag cyklar hem mitt i natten.

Jag har ingen lust att tvingas hålla för ögonen och känna kväljningarna av att en dräggfull kille står en meter ifrån mig med nerdragna byxor, för att han har fått för sig att jag ska bli intresserad då. Jag har ingen lust att få en hårdbantad bikinireklamrumpa i synfältet för att nån snubbe med kajko kvinnosyn har fått för sig att det är så folk ska se ut.

Jag har ingen lust att...äh, det finns nåt som heter kvinnofrid, fatta det nån gång, mansgrisar.

Mer läsning

Annons