Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jag hade rätt igen

Annons

För två månader sedan föreslog jag att presidiet i Vansbro kommun skulle upplösas och förhandlingsdelegationen skulle bytas ut på grund av kostnader orsakade av arvoden och inkompetens. Detta har kostat oss miljoner kronor hittills.

Som jag tidigare har sagt görs alla beslut upp i förväg i presidiet. Dessa beslut påverkar även de stabschefer som ska agera som experter och rådgivare. De påverkas negativt och är tvungna att till och med begå tjänstefel. Detta vet vi från tidigare fall.

Nya påtryckningar kommer vi att skåda vid omorganisationen av grundskolan. Där kommer vi att få se outbildad personal ta över rektors- och biträdande rektorsansvaret samtidigt som man kräver mer av skolpersonalen.

Hur kan jag vara så säker på vad jag skriver? Svaret är enkelt. Jag få tacka min kollega Uwe Weigel som omedvetet bekräftar mina påståenden.

Tidningen skriver: I sin fråga till kommunalrådet påpekar Weigel att presidiet och stabscheferna tidigare kommit överens om att endast de som har sin fasta arbetsplats på kommunkontoret skulle ha tillgång till lokalerna.

Weigel skriver att det kommit till hans kännedom att ytterligare s-politiker har nyckelkort. Det visste Weigel, jag och många andra politiker redan för länge sedan. Varför kommer frågan nu?

Hur många ärenden har ni kommit överens om i smyg och hur mycket har det kostat kommunen?

Mitt råd till kommunalrådet Magnusson är att bli av med presidiet.

WAHAN HARUTUN

Mer läsning

Annons