Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Jag gick in i väggen"

Annons

- Det känns faktiskt jättebra. Jag lämnar nu mitt sista officiella uppdrag. Nu kan jag äntligen ägna mig åt mitt eget liv.

Kommer du att fortsätta med föreläsningar?

- Ja, men inte så mycket som det varit förut. Jag har varit för dålig på att ta hand om mig själv.

Men var du kraftigt berusad inför mötet?

- Det beror på hur man ser. Det har helt enkelt hänt för mycket för mig på sistone, jag hade problem med sömnen och då kan det hända tråkigheter.

Hon berättar att hon inför mötet tagit sömntabletter och druckit vin.

- Jag har känt mig överansträngd den senaste tiden. Men nu känns det jättebra.

Hur tror du detta påverkar Högskolan Dalarna?

- Inte det minsta. Möjligen positivt, att styrelsen samlar sig ännu mer. Jag tycker det är en stark styrelse, en stark ledning och jag är nöjd med hur jag skött mitt uppdrag tidigare.

Högskolan har haft en hel del ekonomiska bekymmer den senaste tiden. Är det något som har spelat in när det gäller dina privata problem?

- Nej, inte alls. Ledningen och styrelsen har ju jobbat med åtgärder för att komma till rätta med ekonomin. Det är endast min privata situation som gjort detta. Att jag jobbat för mycket. Jag är inte ung längre.

Vem anser du borde bli ny ordförande efter dig?

- Arne Mellqvist är ju vice ordförande. Jag utgår från att han leder styrelsen efter som det är så kort tid kvar på den här perioden. Det handlar ju bara om fram till nästa årsskifte.

Kommer du att ha kvar någon anknytning till Dalarna efter detta?

- O ja. Jag är medlem i Leksands IF och ser hockeymatcher där då och då. Dessutom har jag massor av goda vänner i Dalarna som jag bland annat fått under min tid i högskolan. Människor som jag verkligen gillar.

JAN SVENSSON

Mer läsning

Annons