Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jag blev grovt felciterad

Annons

Svar till "Ingrid", 3/8:

En anonym skribent har reagerat på min krönika den 23 juli och en debattartikel den 5 maj. Vad gäller krönikan, så har jag faktiskt läst Åke Greens dom och predikan och jag kan konstatera två saker.

Det Green säger är fruktansvärt men fängelsestraff är fel sätt att beivra. Detta är min syn på denna aktuella händelse. I övrigt får du läsa mitt förtydligande som finns i tidningen den 30 juli.

Jag blir grovt felciterad om min artikel den 5 maj. Jag har inte påstått det som "Ingrid" skriver och det är allvarligt! Det jag gjorde i denna artikel som hade rubriken "tolerans med reservationer", var att debattera det allvarliga i att vissa åsikter och värderingar stämplas på förhand och att det som anses vara "tolerans" många gånger har begränsningar.

Jag har även ställt några frågor om politisk korrekthet och rätten till olika övertygelser. I övrigt hänvisar jag till att läsa min artikel en gång till. Men Du har självklart rätt i att alla är lika värda och lika välkomna in i kyrkans liv och något annat har jag givetvis heller aldrig tyckt eller påstått.

HANS JOHANSSON, PRÄST

Mer läsning

Annons