Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Jag blev avbruten"

Annons

- Vad jag egentligen skulle säga var att Dalarna är som alla andra län när det gäller kriminalitet med undantag av Borlänge. Programmet handlade ju om kriminalitet men det var så jäktigt och pressat när jag blev avbruten, säger Ingrid Dahlberg.

Det var många Borlängebor som satte kaffet i vrångstrupen när Dahlberg uttalade sig om Borlänge i ett direktsänt tv- program. "Karavanen" är SVT:s valprogram med programledaren Sverker Olofsson som gör nedslag i olika kommuner inför valet.

Ingrid Dahlberg kom in i ett sent skede i programmet där både justitieministern, politiker, publik, kriminolog och statsvetare debatterat kriminaliteten i Borlänge.

Intervjun med Ingrid Dahlberg blev mycket kort och avslutades abrupt när landshövdingen försökte runda av med en övergripande analys. Hon hann dock inte tala till punkt vilket gjorde att Tv-tittarna fick intrycket att hon anser att Dalarna är trevligt med undantag av Borlänge.

- Jag är glad att du ringde upp mig så att jag får göra klart vad jag egentligen menade. Jag tycker att Borlänge är en bra plats och att mitt avbrutna uttalande blev olyckligt. Jag ser fram emot att lära känna Borlänge.

Ingrid Dahlberg besöker Borlänge på fredag och betonar att hon ska göra vad hon kan för att hjälpa kommunen komma tillrätta med kriminaliteten.

Du är ju regeringens förlängda arm. Har du berättat för regeringen om polisbristen i Borlänge?

- Nej, men jag har talat med polismästaren som har placerat sin näst högsta chef i Borlänge.

Vad tycker du om att man först lade ner åklagarämbetet i Borlänge och flyttade det till Falun, samtidigt som polisen drog ner på resurserna i Borlänge och stängde polisstationen efter kontorstid?

- Man har gjort fel, konstaterar Ingrid Dahlberg.

BERNDT NORBERG

Mer läsning

Annons