Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Jag betalar räkningen"

Annons

På torsdag förmiddag läste Allan Eriksson om Evert Källviks möte med moderatledaren Bo Lundgren. Alternativet till en lång väntan i en sjukhuskö är att själv betala en privat operation. Något som kostar närmare 100 000 kronor.

En möjlighet som varit stängd för Evert Källviks. Men efter att ha läst tidningen vill 86-årige Allan Eriksson ställa upp och finansiera operationen.

- Evert har jag känt sedan 1940-talet. När jag läste om de plågor han utsätts för tvekade jag inte. Det är fruktansvärt att pensionärer ska behöva hamna i kläm i en lång vårdkö, berättar Allan Eriksson som själv arbetat i över 40 år inom sjukvården.

- Nu är den i kris. Det råder ingen tvekan om den saken. Det är Evert ett levande exempel på. Desutom får patienterna ständigt träffa olika stafettläkare, som dessutom är dyra i drift, säger Allan Eriksson.

- Sjukvården måste få de resurser som behövs. Det är något som den politiska majoriteten i landstinget inte borde tveka att ställa sig bakom. Med åren har landstinget också börjat satsa inom andra områden, som är långt ifrån de sjukvårdande uppgifterna. Det kan man göra om landstinget har gott om pengar, men det har ju inte politikerna.

- Nu kan jag hjälpa en gammal vän. Något som jag gör med glädje, säger Allan Eriksson som finanserar operationen med pengar som han fick när han för några år sedan sålde sin villa i Säter.

- Jag har ändå de pengar jag behöver för ett stilla pensionärsliv, säger han.

Vardagslivet har de senaste dagarna varit omtumlande för Evert Källviks vars höftproblem i och med mötet med Bo Lundgren fått stor uppmärksamhet.

- Beskedet att jag får stöd av Allan Eriksson är fantastiskt. Det här hade jag aldrig trott kunnat hända. Samtidigt känns det konstigt att inte få hjälp via vårt landsting.

- Jag har ändå betalat skatt sedan 1942 men får ingen hjälp, säger Evert Källviks som nu ska börja och ringa runt till de privata sjukhusen om tid för en operation.

- Nu har en ny möjlighet öppnat sig, och det är jag oerhört tacksam över.

BERNT NILSSON

Mer läsning

Annons