Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jag är så less på dessa stafettläkare

Annons

Jag är så less på den offentliga sjukvården och alla dessa stafettläkare. Jag skulle vilja uppmana alla att utnyttja den privata sjukvården istället. Så jag har plitat ihop lite om vad jag själv varit med om.

Jag har varit i kontakt med sex stycken olika läkare, ingen av dem har tagit mig på allvar och lyssnat på mig.

Jag är väl för ung? Bara 32 år, egen företagare, mamma till en dotter på sex år, jättetrött och har fruktansvärt ont i hela kroppen.

Det kan väl inte vara något annat än stress och en liten inflammation i kroppen, eftersom min sänka var alldeles för hög, fick jag höra. Lite värktabletter så blir jag av med henne, så kändes det att läkaren tänkte.

För det är väl klart att en stafettläkare, som bara stannar i ett par veckor, inte behöver bry sig i patienten. Det finns inte en enda stafettläkare som tar ett ansvar fullt ut. De överlämnar oss patienter åt den efterkommande läkaren, och så rullar det på hela tiden.

Det begriper jag nu. Och efter tre månader och sex stycken olika stafettläkare fick jag nog.

Då tog jag kontakt med det privata Läkarhuset i Borlänge. Vad hände? Jo, jag träffade doktor Anders Byren, och han verkligen lyssnade på mig och tog mig på allvar.

Inom en månad fick jag beskedet att jag har cancer. Sedan gick det fort, redan dagen efter var jag i Uppsala.

Så utnyttja den privata sjukvården innan det är för sent. Där är man mån om sina patienter, till skillnad mot vad en stafettläkare är.

För dem är man näst intill som en gammal cykel. Tänk på det!

ANNA-KARIN

Mer läsning

Annons