Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jag är ingen tiggare

Annons

I dalatidningarna fredagen den 11 juni stod att läsa om de mest drabbade samhällsgruppema på grund av höjda taxor, avgifter och höjda hyror. Till denna artikel fanns en intervju. Det var alltså jag som blev intervjuad.

Genom brev jag fått och människor som jag pratat med har jag förstått att vissa av er läsare och prenumeranter inte förstår vad ni läser, tråkigt! Jag ska försöka ge er en vägledning. Läs så här:

1. Vilka är initiativtagare till artikeln?

2. Vad vill artikeln belysa?

3. En artike! blir mer slagkraftig om någon drabbad blir intervjuad.

Svaret på fråga nummer ett är Hyresgästföreningen. Det står att läsa: "Enligt undersökningar gjorda av Hyresgästföreningen..."

Svar på fråga nummer två: Artikeln vill belysa att vi i dag är belagda med höga taxor, avgifter och för höga hyror som bostadsföretag och andra tar ut i eget vinstsyfte.

Nummer tre: Intervjun ger bekräftelse på att vi som tillhör de mest drabbade grupperna faktiskt lever under minimum ibland. I tidningarna stod att läsa: "Runt om i Dalarna lever många ensamstående eller lågavlönade under liknande villkor". Något måste göras!

Vad som inte framkom i artiklarna är att jag själv arbetar som förtroendevald (ej anställd med någon lön) inom Hyresgästföreningen. Där vi på bred och djup front arbetar just med dessa och andra frågor.

Jag själv och andra kollegor inom HGF har just inlett ett arbete med att träffa berörda inom olika verk och myndigheter för att tala om taxor och avgifter.

I detta arbete företräder jag många av er läsare också. Och vi kommer att strida hårt för att det inte ska få fortsätta i den takt som nu har skett.

Många av er lägger era pengar i aktiesparande, dock inte jag. Jag betalar 70 kronor per månad för att kunna få hjälp av Hyresgästföreningen i situationer som kan uppstå när jag blir drabbad av något problem med min hyresvärd.

I detta ingår även juristhjälp och den tror jag ni vet är mycket dyr. Där kommer man inte långt med 70 kronor. Alltså, väl investerade pengar anser jag.

Jag får dessutom för dessa pengar möjlighet att arbeta och företräda andra människor som bor inom allmännyttan vilket är ett mycket stimulerande arbete.

Till er läsare som ringt och på andra sätt hört av er till mig i positiv anda, vill jag rikta ett stort tack för omtanken.

Till er andra som skickat brev till mig och vill påskina att detta var en artikel för rent tiggeri vill jag ge rådet: Läs dessa artiklar igen, genom den vägledning ni fått genom de tre punkter som jag här gett, då får ni mer ut av de pengar som ni betalar för er tidning.

Till de senare får jag ändå rikta ett tack, för ni har i alla fall gett både en del av er tid och 5,50 kronor i frimärken i positiv omtanke om mig.

Gudrun Strålglans

Mer läsning

Annons