Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Jag är ingen lögnare"

Annons

På torsdagen steg temperaturen ytterligare i den uppslitande konflikten inom sällskapet som vårdar minnet av den framlidne skalden från Grangärdes finnmarker.

Bergman är mycket upprörd över ordförande Torsten Petterssons utlåtande i onsdagens nummer av tidningen. Han hävdade bland annat att Bergman faktiskt har fått svar på sina frågor och att allt är i sin ordning. Han beklagade samtidigt att sällskapets interna angelägenheter har läckt ut till pressen.

- Pettersson påstår att jag har fått svar från revisorn på mina frågor. Det har jag inte, säger Bergman med skärpa.

- Jag vet inte ens vem som är revisor. Jag tycker att Pettersson har gjort ett väldigt fult påhopp på mig.

- Jag står för varenda ord till tidningen och vill inte framstå som en lögnare, fortsätter han.

- Jag har skickat e-post till Dan Andersson-sällskapet flera gånger. Men jag har fortfarande inte fått några svar från något håll, vidhåller Bergman som tycker att hela situationen håller på att urarta. Han är till och med rädd att det hela kan komma att äventyra hela DA-sällskapets framtid.

När det gäller museets varu-

lager, som inte blev inventerat i tid, vidhåller Bergman att det var dåligt hanterat.

- Även om de inventerade efter årsskiftet är det ingen ursäkt för att vi inte fick ett korrekt bokslut när vi kom till årsstämman i maj månad. Det var gott om tid, flera månader. Det visar ju att ledningen är totalt inkompetent, anser Bergman.

Han klassar dock inte ut samtliga styrelseledamöter.

- Det är tre som jag anser mest skyldiga till att det har blivit så här. Kanske vore det lyckligast om samtliga som sitter i styrelsen vore lokalt rekryterade.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons