Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Jag är en glad amatör"

Annons

Musiken har följt 54-årige Pelle Karlsson genom åren. I ungdomen var han även aktiv i poporkestrar.

- Jag ser mig själv som en glad amatör som sysslat med musik hela livet. Jag spelar flera instrument och har tidigare också gjort några låtar, som jag använt i olika sammanhang. Bland annat kyrkligt.

Även om Pelle Karlsson läser noter när han spelar, så låter han andra skriva ner noterna när han komponerar.

- Men jag är i gott sällskap. Både Benny Andersson och Per Gessle arbetar på samma sätt, och det har ju gått hyfsat för dem, skrattar Pelle.

Från att vara musiker till att skriva en mässa är ju steget ganska långt.

- Det finns redan en hel del mässor och man kan fråga sig varför det behövs en till. För mig var drivkraften att ta upp vardagsnära funderingar och frågor i texten, och att prensentera dem med lättillgänglig musik, förklarar Pelle.

För drygt ett år sedan började Pelle Karlsson mer målmedvetet att arbeta fram texter och musik till mässan. När det gäller musiken blir det både ballad, pop, disco, latin med mera.

- Jag tror att de som tycker om att se på schlagerfinalen kommer att känna igen sig i mässan. Den rymmer både sånger det svänger om om mer stillsamma stycken.

- Det handlar om enkla sånger och melodier som är lätta att sjunga med i.

Textmässigt är det frågor och funderingar i vårt vardagliga liv som tas upp.

- Jag har försökt att formulera texter som vi alla kan förstå och som ligger oss nära. Vardagsnära funderingar och frågor som dagligen finns omkring oss.

- En del av texterna är unga människors tankar, andra är mina egna, som jag tror jag delar med fler, säger Pelle Karlsson.

När mässan framförs i Skattungbyns kyrka på söndag medverkar, förutom Pelle Karlsson, även Anna-Karin Bengtar, Pia Tysk, Hans Frisk och Åke Näslund. Präst vid gudstjänsten är Ulf Jonsson.

BÖRJE LINDH

Mer läsning

Annons