Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ja till street- racetävlingar

Annons

Dala Airport har flera gånger sökt tillstånd hos försvaret om att få arrangera motortävlingar på flygplatsen. Nej, har svaret blivit. Flera gånger.

Det blev inte tredje gången gillt, inte fjärde heller. Men femte!

Nu säger försvaret alltså ja:

- Jätteroligt, kommenterar Håkan Bäckvall, drift- och säkerhetschef vid Dala Airport.

Han hoppas på riktigt stora evenemang. Motorfester. Nu planeras för två tävlingar i sommar, en i början av juli, en i början av augusti. Det handlar om street-race, bilar som är skattade, besiktigade och kan köras i vanlig trafik. Godkända av bilsportförbundet. Kanske också motorcyklar.

Yankee car club kommer att få ha mycket folk på benen under tävlingarna för att allt ska fungera. Dala Airport ser tävlingarna som ett sätt att öka intresset för flygplatsen och skapa nya aktiviteter som är bra för Borlänge. Inom kort ska brev gå ut till närboende som bjuds in till diskussion och information.

- Målet är att vi ska skapa ett familjeevenemang. Något trevligt för hela familjen, ingen pilsnerfest, säger Håkan Bäckvall.

Ett omfattande planeringsarbete väntar. Även om försvarsmaktens inställning till det hela varit det största hindret att övervinna återstår en del saker att lösa. Säkerheten sätts mycket högt. Avspärrningar, läktare, toaletter är några andra praktiska bitar att jobba med. Likaså får ytorna inte heller komma till skada. Yankee car club, Håkan Bäckvall och Håkan Rystedt från kommunen håller i trådarna.

Vad tävlingarna ska heta, funderar man fortfarande på. Om de nu blir av. Det är i alla fall vad ansvariga hoppas. Och jobbar för:

- Inom några veckor kan vi säga säkert, uppger Håkan Bäckvall.

JERRY BRODIN

Mer läsning

Annons