Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ja till Hemtjänstens hus

Annons

- Det här handlar inte om några snabba besparingar eller vinster. Det handlar om ett långsiktigt arbete med att få en flexibel hemtjänst, säger socialchef Anders Ludvigson.

- Därför är det omöjligt att säga hur mycket i pengar vi kommer att spara på det här beslutet i år eller nästa år.

Besparingarna kommer i första hand att göras på personalkostnader så flera av hemtjänstens lokaler kommer att finnas kvar.

Enligt Ludvigson är hyran ingen stor kostnad i sammanhanget och dessutom behövs lokalerna till annan verksamhet.

Efter semestrarna kommer hemtjänsten vid Noretgården, Gläntan, Tibble och Edshult att flytta till gemensamma lokaler på Limsjögården, ett så kallat Hemtjänstens hus.

Protesterna mot ett samgående har bland annat gällt längre arbetsresor och personalens arbetsmiljö.

- Visst förstår jag att det är jobbigt för personalen att bryta ett invant arbetsmönster, byta arbetsplats och få nya arbetskamrater. Men så långa resvägar handlar det inte om och med en flexiblare personalgrupp har vi möjlighet till bättre service.

Samtidigt som hemtjänsten nu slås samman så kommer en ny enhetschef att anställas, något som inte ses med blida ögon av alla.

- "Ännu en chef" kan det tyckas. Vi har två enhetschefer i dag med en otrolig arbetsbörda. Ett sätt att underlätta för personalen är faktiskt att chefens arbetssituation är dräglig, fortsätter Anders Ludvigson.

Beslutet om att slå samman hemtjänsterna i Leksand togs efter en viss diskussion och vänsterpartiet reserverade sig.

ANNKI HÄLLBERG

Mer läsning

Annons