Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ja för stabilitet i Smedjebacken

Annons

Euro/SEK-kursen kan lätt fördubbla eller helt förstöra vårt årsresultat. Både en för stark eller för svag kronkurs skadar oss. En svag krona låter bra. Företagets resultat får extra plus från valutan. Det finns dock allvarliga nackdelar, till exempel förlorar utvecklingsarbetet en del motivation när "hängmattesyndromet" kommer in i bilden - "Vi är redan så bra att vi inte behöver förbättra oss". För den enskilde löntagaren betyder en svag krona lätt negativ reallöneutveckling!

Å andra sidan är en stark krona ännu värre. Hela verksamhetens framtid är hotad om euron är värd mindre än 8,50 SEK under längre perioder. Det blir lätt stora förluster och stor otrygghet.

Om vi tackar ja till euron blir världen inte dramatiskt annorlunda. Världen efter den 14 september ser likadan ut som före. Vi har dock en osäkerhetskälla mindre och kan fokusera på det som är väsentligt i våra egna affärer.

Och Fundias stabilitet är viktigt för oss alla i Smedjebacken

o Smedjebacken behöver trygghet och stabil tillväxt. Det är givet att vår kommun gynnas om Fundia erbjuds stabila spelregler via EMU. Kommunen håller så sakteliga på att få ordning på ekonomin. Låt oss inte förstöra detta den 14 september 2003.

o Våra grannar som består av cirka 400 miljoner människor har Euron som valuta. Vi tror inte att de har fel.

o Vi har flera exportföretag som är beroende av att handelshinder undanröjs så att utbytet av varor och tjänster förenklas.

KIMMO VÄKIPARTA

Mer läsning

Annons