Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Isseglare drogs i land

Annons

Det var i princip helt vindstilla på Siljan hela helgen.

Trots det var många av deltagarna nöjda.

De njöt av naturupplevelsen Siljan.

En stilla vindpust förde ut isseglarna på isen men sedan tog vinden slut och bilar fick bogsera isseglarna iland.

Vid båthamnen i Rättvik samlades deltagarna i ungdoms-EM, totalt 60 deltagare från bland annat Estland, Lettland, Polen, England och Sverige.

Meningen var att ungdomarna mellan 10 till 15 år skulle genomföra ett läger veckan före tävlingen. Men vinden kom aldrig.

Väsmans Isjaktsklubb från Ludvika stod som värd för tävlingarna. Siljans Isjaktsklubb var lokal arrangör och trots att varken läger eller EM-tävlingarna kunde genomföras som planerat var de flesta deltagarna nöjda.

- Det är så vackert på Siljan och vi har fått njuta av de fantastiska solnedgångarna och bergen, många av de utländska deltagarna är helt hänförda. Vi har i stället haft tid att prata och i lördags hade vi ett uppskattat beachparty. I den här sporten hör det till att väderförhållanden påverkar tävlingarna, säger Hans Adolfsson, ordförande i Europeiska Isseglarförbundet och förbundssekreterare i Svenska Isseglarförbundet.

EM-tävlingarna på Siljan ingick som en del av Riksidrottsförbundets 100 års jubileum där 100 arrangemang i Sverige är uttagna att vara jubileumstävlingar.

- Den här veckan arrangeras senior EM i Estland och det finns planer på att försöka genomföra junior EM under kommande helg, säger Hans Adolfsson.

KATARINA CHAM

Mer läsning

Annons