Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Israels Olmert i ny skandal

Annons

Israels premiärminister Ehud Olmert är i blåsväder - återigen. Olmert, som redan är illa omtyckt på grund av sin hantering av kriget i Libanon i somras, anklagas nu för omfattande vänskapskorruption och maktmissbruk.

Avi Moskovitch, en högt uppsatt tjänsteman inom det israeliska postverket, hävdar att Olmert har givit över hundra medlemmar av sitt gamla parti Likud välbetalda och prestigefyllda positioner i myndigheten.

Detta ska ha skett under åren 2003-2006, då Olmert var näringsminister under Ariel Sharon. Utnämningarna skedde helt utan hänsyn till normala regler för hur offentliga ämbeten ska tillsättas.

Den israeliska tv-kanalen Kanal 10 har tidigare i veckan avslöjat ett internt dokument, skrivet av en rådgivare till Olmert, som räknar upp diverse tjänster som han har utfört åt 115 medlemmar av Likud, ett parti som Olmert senare lämnade.

De israeliska allmänheten är van vid politiska skandaler på hög nivå. Olmert är sedan tidigare under polisutredning för misstänkta fastighetsaffärer. President Moshe Katzav riskerar åtal för bland annat våldtäkt.

TT

Mer läsning

Annons